Oko 40 osoba gledalo silovanje preko Facebook livea, ali nitko nije prijavio napad

Foto: 123rf

U CHICAGU je došlo do grupnog silovanja djevojke u dobi od 15 godina, koje je oko 40 osoba gledalo preko Facebook livea, ali nitko od njih nije prijavio napad.

Kako piše AP, djevojku su napala petorica ili šestorica muškaraca, a policija je za napad saznala od djevojčine majke koja im je prijavila slučaj u ponedjeljak.

Najprije prijavila nestanak

Navodno je policijskom nadzorniku u ponedjeljak rekla kako je njezina kći nestala i pokazala mu skrinšote navodnog napada.  Policija je odmah započela istragu i zatražila od Facebooka da sporni video povuče, što je Facebook i napravio.

Glasnogovornik policije u utorak je na Twitteru objavio da su detektivi pronašli djevojku te kako je sa svojom obitelji. Policija slučaj vodi kako seksualni napad.

Rekao je i kako je policijski nadzornik bio vidno uznemiren, kako videom tako i činjenicom da nijedna od 40 osoba koje su pogledale video nije prijavila slučaj.

 

Niz zločina preko Facebook livea

Ovo je samo jedan u nizu nasilnih zločina koji su imali prijenos uživo preko Facebook livea.

Tako je u siječnju u Švedskoj uhićena grupa muškaraca zbog silovanja djevojke, koje su također prenosili na Facebook liveu, a u Chicagu je uhićena grupa tinejdžera koji su zlostavljali osobu s posebnim potrebama. 

Sloveniju je u veljači potresao slučaj mladića koji je pretučen na smrt, što je također preneseno preko Facebook livea.

Pročitajte više