Okupili se ljudi s Jakuševca: "Ako ne ide mirno, idemo van traktorima"

NAKON današnjeg incidenta na Jakuševcu, kad je prilikom novog odrona smeća radnik ostao bez ruke te polomljenih rebara, okupili su se stanovnici Jakuševca i poručili da im je dosta.

"Ne možemo više ovo trpjeti"

Izjavu je ispred 50-ak građana Jakuševca za N1 dala Marina Murat: "Nakon jutrašnjeg događaja, eksplozije našeg lijepog brda, hitno smo se morali sastati kako bismo intervenirali. Ovo se više ne može dopustiti. Moramo se okupiti i zatvoriti Jakuševec. Ne možemo više ovo trpjeti."

"Mi smo spremni svojim životima ponovno, nakon 2012., braniti odvoz smeća ovdje. Došlo je do nas, ovdje smo se rodili i više nema mogućnosti da se ovako nastavi. Nekako to moramo zaustaviti, makar svojim životima. Nevjerojatno je što nam radi gradska uprava, vlast, svi živi…", dodala je.

 

Izrazila je ogorčenost i tugu svime što se događa.

"Moramo prvo mirnim putem pokušati doći do rješenja, a ako to ne ide, izaći ćemo van s traktorima, kao naši seljaci. Zar mi nismo ljudi? Da moramo traktorima braniti dovoz smeća? Mogla se dogoditi katastrofa. Ne samo smrad, mogao je eksplodirati plin koji se taložio od 1964."

"Mi ovo trpimo 24 sata na dan"

Neki od njih razmišljaju o selidbi s Jakuševca.

"Tu sam rođena 1973. i udala se ovdje. Ne razumijem tko bi kupio moju građevinu kako bih odselila i otišla negdje drugdje. Nisam ovdje samo ja. Tu su mi muž, snaha, dva sina i unuci. Samo da se sluša naš glas, tragedija se mogla spriječiti. Ne nekog sa strane, samo nas se mora slušati jer mi ovo trpimo 24 sata na dan. Nitko nije došao nas pitati što treba napraviti. Godinama ovdje na tribinama sve izlažemo", istaknula je Murat.

Dodala je da će ostati okupljeni koliko god treba: "Ostajemo svi zajedno, ovo više nema smisla."

Pročitajte više