Omega-3 štiti od raka dojke već u majčinoj utrobi

OMEGA-3 masne kiseline, koje se nalaze u ribljem ulju, sjemenkama lana i orasima mogle bi početi štititi žene od raka dojke čak i prije njihova rođenja, izjavili su u srijedu znanstvenici.

Oni su otkrili dramatičan pad rizika od raka dojke među mišicama čije su majke jele hranu bogatu omega-3 kiselinama, pokazala je studija državnog Sveučilišta u Louisiani.

Dosad je bilo poznato da omega-3 smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Mnoga istraživanja su pokazala da prehrana u majčinoj utrobi može kasnije utjecati na zdravlje već odraslog čovjeka.

Zapadnjaci uglavnom jedu previše hrane obogaćene omega-6, a premalo omega-3 kiselinama što bi moglo poništiti pozitivne učinke omege-3.

Meso, jaja, perad, žitarice i većina biljnih ulja su veliki izvori omege-6, dok se omega-3 može naći u zelenom lisnatom povrću, repi ili repičinom ulju, sjemenkama lana, orasima, sojinom ulju, tuni, lososu i skuši.

Pročitajte više