Omejec priznala svoje propuste: Malo mi je neugodno, nisam se sama kandidirala

Foto: FaH

U SABORU traje ispitivanje kandidata za Ustavne suce. Među njima je i sadašnja predsjednica tog suda Jasna Omejec koja je prva osoba koja se natječe za treći mandat. Istaknula je kako su je kandidirale druge institucije poput Pravnog fakulteta i da smatra da je bitno u ovakvoj demokraciji kao što je Hrvatska održati kontinuitet Ustavnog suda.

Odgovorila je i na pitanje zašto se na neke odluke čeka dugi niz godina poput  Zakona o pobačaju koji je na stolu Ustavnog suda već 25 godina. Istaknula je da je unazad pet godina Ustavni sud napokon imao kapacitet za donijeti presudu o toj ustavnoj tužbi.

"Nažalost, ja to shvaćam kao osobni neuspjeh. Ja nisam uspjela uvjeriti sjednicu suda da uđemo u raspravu o tom predmetu. Ja moram reći ovdje da, malo mi je neugodno, ali moram to reći, da ja nisam samu sebe kandidirala za ovaj treći mandat, niti bih se ikada sama kandidirala za treći mandat, mene je kandidirao Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, čujem da su me kandidirali još neki, ja se zahvaljujem, čujem da me kandidirala i jedna udruga, ja se i njoj zahvaljujem", kazala je Omejec.

 

 

 

Pročitajte više