Omišaninu godina i pet mjeseci zatvora za pomaganje u pokušaju iznude profesora

Ilustracija: FaH

OMIŠANIN Toni Kadrić osuđen je nepravomoćno na godinu i pet mjeseci zatvora zbog pomaganja u pokušaju iznude Ranka Goića, profesora splitskog FESB-a. Državno odvjetništvo odustalo je od optužbe za razbojništvo. Naime, nije ga bilo moguće povezati sa grupom koja je sredinom prosinca prošle godine sačekala profesora Goića i odnijela milijun i pol kuna iz stana na splitskom Žnjanu. Otac i prijatelj dali su Kadriću alibi za noć u kojoj je opljačkan Goić, a i bazne stanice pokazale su da te večeri nije bio u Splitu.

Drogiran lutao plažom pa sreo Albance...

Kadriću je opozvana uvjetna kazna od pet mjeseci zatvora iz Metkovića zbog teške krađe pa mu je sudac Mlađan Prvan izrekao jedinstvenu kaznu od godine i osam mjeseci zatvora. Kadrić je na koncu odgovarao jedino zbog toga što se dan nakon pljačke pojavio kod crkve na Žnjanu kako bi preuzeo šešir u kojem je Goić, po instrukcijama pljačkaša od prethodne noći, trebao ostaviti još 80 tisuća eura. Kadrić se branio da je drogiran lutao plažom kada je naletio na dva Albanca koji su mu ponudili da ode po šešir za nagradu od 500 eura.

Goić je, pak, pljačku prijavio policiji pa je Kadrić uhićen čim se pojavio. Isprva se računalo da je Goić ostao bez 50 tisuća kuna, no kasnije se ispostavilo da je plijen bio znatno obilatiji. Policija je za pljačku osumnjičila Henrika Jarca i Galena Markovića. Uhićeni su i pritvoreni, još uvijek ne i optuženi.

Pročitajte više