KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Općina Sali na Dugom otoku novo je žarište korone, Stožer zabranio mise

Foto: dugiotok.hr

NA PRIJEDLOG Stožera civilne zaštite Zadarske županije uvodi se nužna epidemiološka mjera obustave održavanja misa i vjerskih okupljanja u župama Sali, Zaglav, Žman i Luka. 

Odluka stupa na snagu 24. studenog, a nužna epidemiološka mjera određuje se u trajanju do 15. prosinca 2020. Zadužuje se Stožer civilne zaštite Općine Sali za nadzor pridržavanja propisane epidemiološke mjere. 

Odluka - Općina Sali (Nužna Mjera) by Index.hr on Scribd

Podsjetimo, u mjestu Sali na Dugom otoku došlo je do lokalne transmisije i to prije svega zbog nepoštivanja preporučenih epidemioloških mjera. Ustanovljeno da je u dva dana 39 osoba pozitivno na koronavirus.

Prema svemu sudeći, izvor zaraze bila je veća rođendanska zabava, a najveća žarišta su škola, vrtić i crkveni zbor.

>> Puno zaraženih u Salima nakon proslave rođendana. Otok gotovo u karanteni

"Mi smo obustavili školu i vrtić i prije tog testiranja, pa se nastava odvija online. Sutra ćemo, nadam se, testirati još dvadesetak osoba za koje postoji sumnja da su pozitivni na koronavirus. Nismo još tražili karantenu, ali manje - više baš u mjestu Salima je puno toga. Epidemiolozi su dali upute pa je praktički uvedena i karantena. Svaka druga kuća ima obvezu samoizolacije, tako da nema velikoga kretanja po mjestu ni po otoku", rekao je načelnik Općine Sali Zoran Morović.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više