Opet klizište u Zagrebu: Građevinska inspekcija zaprijetila izvođaču radova u ulici Čičkovina

NA gradilištu u ulici Čičkovina na području zagrebačkog naselja Susedgrad pojavilo se novo klizište uslijed kojeg je došlo do oštećenja susjedne četvoroetažne stambene zgrade, javlja HRT.

Klizište tla pojavilo se uslijed obilne kiše i zbog iskopane jame za izgradnju temelja nove zgrade koja se gradi nedaleko oštećene zgrade. Na vanjskom stubištu te zgrade pojavila se pukotina debljine oko jedan centimetar, zbog čega su stanari pozvali policiju.

Policija je nakon očevida pozvala građevinsku inspekciju koja je utvrdila stanje na terenu.

U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva (MZOPUG) poručuju da je građevinska inspekcija na lokaciju u ulici Čičkovina prvi puta izašla još u prosincu 2007. kada je naloženo provođenje hitnih mjera. Glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević potvrdila je da je izvođač radova, tvrtka Latibo, izvršila naložene mjere, a inspekcija je protiv izvođača podnijela prekršajnu i kaznenu prijavu.

Dodala je da su na gradilištu radovi nedavno ponovno aktivirani, ali je došlo do odrona dva do tri kubika zemlje na jugozapadnoj strani gradilišta.

Građevinska inspekcija danas je opet izišla na teren i naložila izvođaču izvođenje hitnih mjera zatrpavanja zapadnog dijela građevinske jame u roku 24 sata. U suprotnom će radove izvršiti građevinska inspekcija, ali o trošku Latiba.

I.K.
Foto: Index arhiva

Pročitajte više