Opet Zadar: Gej ljudima sad brane i korištenje oglasnika

Foto: Dino Stanin/PIXSELL, Screenshot

ZADAR doista postaje grad slučaj. Barem kada je riječ o mržnji prema gejevima. 

Nakon prošlotjednog skandala koji je izazvao vlasnik tamošnjih apartmana Identity odbivši gej supružnike zbog njihove seksualne orijentacije, gej ljudima se branilo i korištenje oglasnika. 

"Svi pripadnici LGBT grupacija koji budu isticali svoju bolesnu seksualnu orijentaciju bit će izbačeni bez upozorenja"

U opisu zadarskog Facebook oglasnika Buvljak online - Zadar stajala je homofobna poruka namijenjena svim pripadnicima LGBT populacije. 

"Svi pripadnici LGBT (itd) grupacija, koji budu javno isticali svoju bolesnu seksualnu orijentaciju, kao i svi koji takve budu podržavali, biti će izbačeni iz grupe bez ijednog upozorenja", stoji u informacijama o grupi. 

Na ovo je prije nekoliko dana upozorila Facebook stranica Seksizam naš svagdašnji, a istoga je dana uklonjena homofobna poruka iz informacija o grupi te je čitav sadržaj tih informacija promijenjen. 

Sada u njima stoji niz pravila koja se doista tiču samog oglasnika. Čini se da je netko od administratora grupe svoje homofobne stavove odlučio predstaviti kao stavove grupe.

"Neću pedere ni lezbe u svoju butigu"

To potvrđuje i jedna kasnija objava stranice Seksizam naš svagdašnji. Objavili su, kako tvrde, poruku jednog od administratora osobi koju je percipirao kao lezbijku.

"Odjebi Katarina. Neću pedere ni lezbe u svoju butigu. Moja butiga, moja pravila. I neću te nabijati na kurac, ne, ne, iako znam da ti samo zato i provociraš", napisao je u inbox jednoj djevojci.

Odbili u apartman primiti gej par

Podsjetimo, prošlog je tjedna Index objavio da je iznajmljivač u Zadru odbio u apartman primiti radiologa iz Sao Paola Fabiana Vallima koji je poželio ove godine sa svojim suprugom ljetovati u Hrvatskoj

Svidjeli su im se Apartmani Identity u Zadru, koji su na Booking.com odlično ocijenjeni, te je Vallim tamo odlučio rezervirati smještaj za sebe i svog supruga, naglasivši da žele sobu s bračnim krevetom.

“Odbijeni ste. Ne primamo gejeve. Otkažite rezervaciju”, napisao mu je vlasnik apartmana Tomislav Gospić.

Booking.com je u međuvremenu raskinuo suradnju s Gospićem, a i policija je pokrenula istragu.

Pročitajte više