Oporba napala Fuchsa jer je u bolnici išao preko reda. HDZ: Očekujemo da se izjasni

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Oporbeni zastupnici osudili su danas pregled ministra obrazovanja Radovana Fuchsa u bolnici preko reda, smatrajući da ne bi trebao imati veća prava od drugih pacijenata te da je zlorabio politički i društveni status, dok iz HDZ-a poručuju kako očekuju da se ministar o tome očituje.

"Svaki političar i javna osoba, kada dođu u bolnicu, u sustav javnog zdravstva, ne bi trebali i ne smiju imati veća prava od drugih korisnika javnozdravstvenih usluga koji u tom trenutku traže tu uslugu", ocijenio je Arsen Bauk (SDP).

"Ako želi preko reda, ima privatno zdravstvo i neka plati", poručio je.

"HDZ srezao ovlasti antikorupcijskim tijelima"

Bauk je kazao da je ove godine sam, nažalost, bio korisnik usluga zdravstvenog sustava i nije imao osjećaj da je dobio bilo što preko reda i bio je zadovoljan uslugom.

"Ne znam zašto i ministar nije tako, pri čemu se referiram na ono što piše u medijima, da ga je u bolnici dočekao i zaštitar. Dakle, pretpostavljam da u tom slučaju nije kao običan građanin došao u čekaonicu, prijavio se na trijažu i čekao svoj red", rekao je.

Dalija Orešković (Centar) ustvrdila je da je Fuchs na neki način koristio svoj utjecaj te politički i društveni status da ostvari nešto preko reda, a da je HDZ preventivnim antikorupcijskim tijelima koja bi se trebala baviti takvim problemima srezao ovlasti pa takve stvari prolaze ispod radara.

"To je za HDZ-ovce normalno"

"To je normalno za njih, sjetite se cijepljenja preko reda, ne čudimo se više ničemu", komentirao je Stipo Mlinarić (DP) postupak ministra Fuchsa.

I Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) smatra da je to "modus operandi HDZ-a, ništa novo, način na koji vode državu".

Damir Habijan (HDZ) kazao je da očekuje da se ministar Fuchs o tome očituje tijekom dana i kaže što je bilo. "Ja nisam njegov odvjetnik da objašnjavam što i kako je bilo i očekujem da se ministar Fuchs o tome izjasni", izjavio je.

Pročitajte više