Oporba traži osnivanje povjerenstva za "slučaj Puljiz"

Oporbeni klubovi sutra će u saborsku proceduru poslati prijedlog osnivanja istražnog povjerenstva koje bi trebalo do kraja rasvijetliti okolnosti "slučaja Puljiz", najavio je danas novinarima u Saboru SDPov zastupnik Šime Lučin.

Oporbene stranke - SDP, HNS, HSP, HSS i IDS, jučer su izrazile nezadovoljstvo zaključcima Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je, na temelju nalaza Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, utvrdio da agenti POA-e u razgovoru s novinarkom Helenom Puljiz nisu postupali nezakonito. Odbor je također zaključio da ne postoji zakonska osnova za smjenu šefa POA-e Joška Podbevšeka koju traži predsjednik Stjepan Mesić, a s kojom se ne slaže premijer Ivo Sanader.

Oporbenjaci će od predsjednika Sabora Vladimira Šeksa zatražiti i podnošenje izvješća o radu Vijeća za građanski nadzor sigurnosnih službi, najavio je Lučin.

To bi vijeće, po Zakonu o sigurnosnim službama, Saboru trebalo podnositi izvješće o radu svakih šest mjeseci, na zahtjev predsjednika Sabora.

Vijeće je osnovano prije više od godinu dana, no pred zastupnicima se do sada nije našlo ni jedno izvješće o njegovu radu.

Predsjednik Vijeća Vlatko Cvrtila rekao je Hini kako je Vijeće ispunilo svoju zakonsku obvezu i izvješće o prvih šest mjeseci svog rada Šeksu poslalo još u lipnju.

"Nikakvu povratnu informaciju još nismo primili, a Vijeće sada, u dogovoru s nadležnim odborom, priprema godišnje izvješće o radu u 2004.", rekao je Cvrtila.

(Hina) xibob yln

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.