Oporba treći put traži izglasavanje nepovjerenja Berošu. Reiner: Opet nećete uspjeti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZASTUPNIK Željko Reiner (HDZ) poručio je saborskoj oporbi da neće uspjeti ni u trećem pokušaju da Hrvatski sabor izglasuje nepovjerenje ministru zdravstva Viliju Berošu.

 

Reiner: Oporba zna da neće uspjeti. Ovo je pomalo bizarno

"Neke stvari u saboru postaju pomalo bizarne, komične... Ovo je treći put u dvije godine da oporba pokreće pitanje povjerenja Berošu, znajući da neće uspjeti u tome", rekao je Reiner na početku rasprave koja je kasnila petnaestak minuta jer se odužila konferencija za novinare premijera Plenkovića na kojoj je govorio o ostavci ministra financija Marića.

I ovaj je prijedlog toliko površan, slabo argumentiran, kao i prethodna dva, da postaje bespredmetan, poručio je Reiner čudeći se da se takvi prijedlozi uopće daju.

Oporba opetuje "Beroševe grijehe" - od toga da nije uspio dobiti suglasnost ni jednog dionika za reformu zdravstva, preko toga da nije bio u stanju osigurati provedbu zakona koji jamči pravo na siguran pobačaj, do činjenice da se za njegova mandata dogodilo nezapamćeno - bolnicama se obustavlja isporuka lijekova.

Grbin: Beroš mora otići

To su pokazatelji zašto Beroš mora otići, siguran sam da se čeka drugi krug izbora u Splitu, pa da se, kao što se Davora Filipovića, kao gubitnika (na lokalnim izborima u Zagrebu) uhljebilo na mjesto ministra, tako uhljebi i Zorana Đogaša, kazao je Peđa Grbin iz SDP-a.

Raspudić HDZ-ovcima: Gori pod nogama, morate pokazati jedinstvenost

"Ima li smisla raspravljati o povjerenju Berošu ili da se dogovorimo o datumu izbora i da se vrati povjerenje građana?" pitao je HDZ-ove zastupnike mostovac Nino Raspudić primijetivši da su se poslijepodne svi okupili u sabornici.

"Znači gori pod nogama, imate potrebu pokazati jedinstvenost", kazao im je Raspudić, očito imajući na umu refleksije ostavke ministra Marića, po mnogima najuspješnijeg u aktualnoj vladi.

I Katarina Peović iz Radničke fronte podsjetila je zašto oporba treći put traži Berošev opoziv.

"Ovdje smo treći put jer je zdravstvena usluga jedno od temeljnih ljudskih prava i jer ljudi doslovno na svojoj koži osjećaju vladavinu HDZ-a. Oduzeli ste ljudima pravo na zdravstvenu zaštitu", poručila je Peović Reineru.

Pročitajte više