Oprez! Kolnici su mokri i skliski, moguća je poledica

Screenshot: HAK

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura, u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

"Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama", upozoravaju iz HAK-a u 6.30.

Zbog izvanrednog događaja, dionica državne ceste (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 t.

Zbog odrona, na Jadranskoj magistrali (DC8) u Makarskoj vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima (do daljnjeg).

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Prometna prognoza za danas

Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Ujutro se u Slavoniji i Baranji slaba kiša može smrzavati na tlu. Krajem dana i u noći na utorak u istočnim i sjevernim kopnenim krajevima te Gorskom kotaru i Lici kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg.

Pojačan promet očekuje se povremeno na gradskim cestama, obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta i graničnim prijelazima, a usporen promet na dionicama gdje traju radovi.

Očekuje se pojačan promet putničkih vozila na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u Hrvatsku.

Zbog jakog i olujnog juga, moguće su promjene u redu plovidbe ili prekidi plovidbe na pojedinim linijama u pomorskom prometu.

Pročitajte više