VOZAČI, OPREZ Policija ovaj vikend provjerava baš sve, pa i jednu stvar koju skoro svi zaboravljaju

Foto: FAH

KAKO bi spriječili kršenje prometnih propisa koji uzrokuju najteža stradavanja sudionika u prometu, policija je izvijestila da će i tijekom ovog vikenda na području cijele Hrvatske pojačano nadzirati promet.

"Preventivno-represivne aktivnosti provodit će se uz kontinuiranu prisutnost maksimalnog broja policijskih službenika i tehnike, a usmjeravat će se na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dozvoljenih brzina te nevezanja sigurnosnim pojasom", izvijestio je MUP.

S obzirom na nedavnu seriju teških prometnih nesreća i Hrvatski autoklub je u četvrtak pozvao vozače da uvijek poštuju prometna pravila i svojim ponašanjem u prometu budu uzor, osobito mladim vozačima i najmlađim sudionicima u prometu koji su najugroženija dobna skupina.

Unatoč nekoliko izuzetno teških prometnih nesreća zabilježenih u proteklih desetak dana, po riječima v.d. voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Josipa Mataije, statistike u prvih devet mjeseci ove godine bolje su nego u istom prošlogdišnjem razdoblju.

Nema iznimki, provjeravat će se apsolutno sve

"Radit će se najviše što se može raditi. Sve će se moguće policijske snage angažirati oko smirivanja sigurnosti cestovnog prometa znači da probamo sve o skupa dovesti u nekakve prihvatljivije okvire", kaže Miron Huljak iz odjela Sigurnost cestovnog prometa MUP-a za Novu TV.

Policija će provjeravati apslolutno sve. Ovog vikenda naglasak će biti stavljen na putnike koji sjede na stražnjim sjedalima.

"Ciljamo prometne prekršaje zbog kojih ljudi najteže stradavaju - alkohol, brzina i nešto vrlo bitno, a to je vrlo bitno vezanje pojasom na stražnjim sjedalima. Policija neće biti stacionirana na jednom mjestu cijelu noć, nego će fluktuirati s mjesta na mjesto, radimo zajedno s interventnom policijom, s temeljnom policijom, znači sve što imamo i svi uređaji su na terenu", kaže Huljak.

Pročitajte više