NAPADI U ŠPANJOLSKOJ Objavljeno oproštajno pismo terorista, otac napadača tvrdi da su bili "dobri dečki"

Foto: Moussa Oukabir/Said Aallaa
 
ŠPANJOLSKI El Mundo je objavio oproštajno pismo jednog od terorista odgovornih za napade u Španjolskoj.

>> Tko je imam koji je vodio terorističku ćeliju u Španjolskoj i zašto ga nitko nije zaustavio?
 
Said Aallaa (18) napisao je prije napada pismo roditeljima u kojem ih moli za oprost "zbog štete koju će uzrokovati". Rukom pisanu poruku ostavio je u kući u Ripollu, a kasnije je ubijen s četvoricom terorista s kojima se namjeravao zabiti u pješake u Cambrilsu.
 
"Bili su dobri dečki, imam im je zatrovao umove"
 
"Molim za oprost od onih koje ću uskoro povrijediti. Hvala vam na svemu što ste učinili za mene", napisao je Aallaa. Njegov otac Brahmim (50) je izjavio da su njegovi sinovi bili "dobri dečki kojima je imam Abdelbaki Es Satty zatrovao umove". Dodao je da je imam dvije godine propovijedao u džamiji u Ripollu, gdje je živjelo 11 napadača.
 
"Svi su bili dobri dečki, ali nešto im se dogodilo. Sada su otišli na bolje mjesto. Obavila nas je velika tuga", rekao je Brahmim Aallaa. Imam optužen da je bio vođa terorističke ćelije bio je povezan s al-Kaidom te napadima u Madridu 2004. godine, objavili su mediji.
 
"Mlade žene nisu nosile hidžabe dok imam nije došao u grad"
 
Maria Alba Martinez, čija je obitelj zaposlila Saida Aalla u kafiću, izjavila je kako su obitelji postale "okorjelije" nakon što je Es Satti došao u grad, a mlade žene su počele nositi hidžabe, što nikada prije nisu radile. 
 
Smatra se da je Es Satty jedan od najmanje dvojice poginulih u eksploziji u Alcanaru, gdje su teroristi navodno pripremali eksplozive za koordinirane napade. 

Pročitajte više