Optužba podebljala dokaze: Damira Vukovića za ubojstvo majke terete i barutne čestice na jakni

IMA RAZLOGA za zadovoljstvo tužiteljica Rene Laura. Iz Centra "Ivan Vučetić" stigao je nalaz vještačenja jakne Damira Vukovića, pomorca optuženog za ubojstvo majke, 74-godišnje Ane Vuković, koja je prije dva mjeseca nađena ustrijeljena u stanu svoje rođakinje u Vinkovačkoj ulici u Splitu.

Jakna puna baruta

Dosad je, naime, optužba raspolagala tek jednim jedinim konkretnim dokazom, svježim otiskom dlana optuženog, koji je nađen na pločicama iznad kade u kojoj je ubijena Ana Vuković. Prema nalazu forenzičara, jakna Damira Vukovića puna je barutnih čestica, i to s prednje i stražnje strane, što ukazuje na to da je metke ispalio u malom prostoru, dakle, u kupaonici.

Time je dokazna građa vrlo kvalitetno osnažena premda je optužba i ranije bila uvjerena da je ubojstvo Ane Vuković počinio upravo njezin sin Damir, koji od privođenja kategorički negira povezanost s mučkim činom. Ipak, obrazloženje za svježi otisak u kupaonici nije imao. Barut na jakni definitivno ga je ukopao. Branitelj Željko Lubina nije bio dostupan za komentar. 

Optuženi je tog jutra najprije išao baciti madrac na otpad. Došao je potom u stan, likvidirao majku s dva hica u prsa te namjestio prizorište da izgleda kao da je zločin počinjen iz strasti. Otišao je zatim na ručak kod brata. Djeluje kao hladnokrvno, dobro promišljeno ubojstvo.

Pročitajte više