Optuženi za pljačku profesora Goića: Bio sam drogiran, dva Albanca su mi rekla da odem po šešir

Screenshot: Google Maps / Street View

TONI KADRIĆ, optužen za pljačku profesora FESB-a Ranka Goića, iznio je svoju obranu na početku suđenja na splitskom Županijskom sudu. Kadrića su uhvatili dan poslije pljačke kada je došao po novac, 80 tisuća eura u šeširu, kako su pljačkaši dogovorili s profesorom noć ranije.

Kadrić tvrdi da sa pljačkom nema veze i da je šetao Žnjanom drogiran i premišljao se kako će otići na psihijatriju kada su mu dva Albanca rekla da im napravi uslugu za 500 eura. Trebao je otići do crkve i od Goića uzeti šešir. Albanci su mu navodno kazali da nakon toga krene prema gradu pa će ga oni sustići i preuzeti šešir.

Profesor nije prepoznao optuženog kao jednog od razbojnika 

Ova Kadrićeva priča pravo je iznenađenje jer je dosad šutio. Profesoru Goiću priča nije baš smislena jer je teško očekivati da će netko neznancu povjeriti posao sa toliko gotovine.

Goić je također svjedočio, ispričao je sve o tome kako su ga na izlasku iz automobila zaskočila dva maskirana i naoružana razbojnika te ga prisilila da im preda 30 tisuća kuna, koliko je imao u svom Audiju. Još 18 tisuća kuna pokupili su mu u stanu, a onda su dogovorili da idući dan ode na banku i digne još 80 tisuća eura te da ih stavi u šešir i pričeka ih pred crkvom na Žnjanu.

Branitelj Petar Bačić predložio je da na iduću raspravu sud pozove Kadrićevog oca i poznanika. Oni bi mu trebali dati alibi za večer prije uhićenja.

Profesor Goić inače nije prepoznao Kadrića kao jednog od napadača koji su ga sačekali pred kućom.

Pročitajte više