Preselio u Srbiju: Iz Hrvatske nestao optuženi za smrt Zagrepčanke Barbare Radečić

Ilustracija: Hina

STEFAN ŠARIĆ, optužen zbog smrti iz nehaja Zagrepčanke Barbare Radečić, napustio je teritorij Republike Hrvatske.

Prema informacijama njegovog branitelja Pere Tolića, nalazi se u Srbiji. Njemu je kazao da nema nikakvog problema i da će doći na suđenje u Split. Ostaje vidjeti hoće li to tako zaista i biti ili će Šarić iskoristiti okolnost što je državljanin Republike Srbije pa ga neće izručiti čak i u slučaju da to Hrvatska zatraži.

Riješio se djevojke nakon zabave

Šarić je optužen da je u noći 28. kolovoza 2013. godine nakon zabave u Rogoznici Barbaru Radečić ostavio na stubištu stambene zgrade u Spinčićevoj ulici u kojoj je imala unajmljeni stan. Pronašli su je stanari idućeg dana, no bilo je kasno. 28-godišnjoj Barbari više nisu mogli pomoći.

Prebačena je u bolnicu, koja se nalazi ni pedeset metara od zgrade u kojoj ju je ostavio Šarić. Nikada nije došla svijesti, umrla je nakon šest dana. Uzrok smrti bilo je moždano krvarenje, a u krvi su nađeni tragovi amfetamina.

Ostavio je na stubištu, mislio je da joj se neće ništa dogoditi

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu u veljači 2014. godine. Terete ga da je bio svjestan da Radečić ne može sama ni stajati, ni hodati, te da joj je bila potrebna liječnička pomoć, a on ju je ostavio na stubištu lakomisleno držeći kako joj se ništa neće dogoditi.

U Općinskom sudu u Splitu doznajemo da je za rujan bila zakazana rasprava koja nije održana jer Šarić nije primio poziv. Branitelj se obavezao do iduće rasprave 12. studenog sudu dostaviti novu adresu.

Pročitajte više