Optuženi za ubojstvo na Zrću kaže da je nevin. Djevojka ubijenog detaljno opisala dan

Screenshot: Telegraf, Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Duško Tanasković (29) iz Kragujevca, kojega tužiteljstvo sumnjiči za ubojstvo Crnogorca Gorana Vlaovića (39) potkraj lanjskog kolovoza na plaži Katarelac na Pagu, pred sudskim vijećem Županijskoga suda u Zadru izjavio je da se ne osjeća krivim. Bude li proglašen krivim, može biti osuđen na kaznu između pet i dvadeset godina zatvora.

Duška Tanaskovića, nezaposlenog električara iz Srbije, u sudnicu su s lisičinama na rukama i u pancirki uvela trojica pravosudnih policajaca.

Mirno je saslušao optužnicu koju je pročitao zamjenik županijskog državnog odvjetnika Ivica Škara. U sudnici je prikazana snimka ubojstva, a osumnjičeni je morao ustati i približiti se jer je prikazana na laptopu.

"U 6:01 ispred noćnog kluba Noa, koji se nalazi na predjelu plaže Katarelac, unutar općine Kolan na otoku Pagu, nakon što je oštećeni Goran Vlaović izašao iz navedenog noćnog kluba, prišao mu je iza leđa te s ciljem da ga usmrti iz pištolja marke Glock 17 ispalio iz neposredne blizine hitac u glavu, u predjelu iza desnog uha, uslijed čega je oštećeni Goran Vlaović zadobio tešku i po život opasnu ozljedu od koje je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar", pročitao je uz ostalo tužitelj Škara, prenosi HRT.

Optuženi rekao da nije kriv

Na pitanje predsjednice sudskog vijeća Ane Brkić, Tanasković je izjavio da se ne osjeća krivim.

Potom su uz suglasnost obrane, tužiteljstva i opunomoćenika oštećenih pročitani brojni zapisnici i vještačenja iz istrage te iskazi svjedoka, među ostalim i djevojke ubijenog Gorana Vlaovića, Dragane Banić.

Djevojka ubijenog dala detaljan iskaz

Ona je u istrazi rekla kako je bila u apartmanu kad je čula da joj je ustrijeljen partner. Rekla je kako su gotovo čitavu noć proveli u društvu Goranovih poznanika, bračnog para iz Novog Sada.

Detaljno je ispričala kako je nekoliko dana prije smaknuća Goran došao brodom u marinu Dalmacija u Sukošanu, gdje ga je ona sačekala i vozilom prevezla do Zrća, gdje su unajmili apartman nedaleko od noćnoga kluba na plaži Katarelac.

"Goran je u marinu u Sukošanu došao brodom, moguće iz Splita, ne znam točno. Iz Sukošana je brod potom dovezao na Zrće. Prvih par dana smo bili sami, a onda su nam došli prijatelji, bračni par Nikola i Doris. Te večeri smo oko ponoći izašli u Nou. Bili smo za gornjim stolom kraj DJ-a, a u jednom trenutku zaposlenik kluba nas je počastio šampanjcem.

Ja sam oko 3:40 otišla u apartman jer sam bila umorna, no oko šest sati na vrata apartmana lupao mi je Nikola. Vikao je da Goran leži ispred kluba. Pričao je nepovezano. Otrčala sam tamo i vidjela Gorana kako leži u krvi. Bilo mi je jako loše. Pitala sam mogu li s hitnom s njim, no rekli su mi da ne mogu jer ima puls i diše.

Krenuli smo prema Zadru, gdje sam na kraju morala prepoznati njegovo tijelo", posvjedočila je Banić, prenosi Zadarski.

Nikola B., koji je u trenutku likvidacije izlazio s Goranom iz kluba, rekao je kako nije mogao vjerovati što se dogodilo.

"Kada smo iz kluba krenuli prema apartmanu, šalili smo se i komentirali večer. U jednom trenutku sam s lijeve strane čuo pucanj, a netko je povikao: 'Bijela majica, bijela majica!' Tada sam vidio da Goran pada. Otrčao sam u šoku i strahu tako da nisam vidio osobu koja je pucala u Gorana. Otišao sam po Draganu", rekao je.

Pročitani su i iskazi djelatnika kluba ispred kojega je Vlaović ubijen, zaštitara, turista koji su ga oživljavali te policajaca koji su nakon 15-ak minuta uhitili osumnjičenog Tanaskovića.

Odvjetnik optuženog: Ima paranoidnu shizofreniju

Prema svemu sudeći, u nastavku postupka svjedoci neće biti ispitani, osim što Tanaskovićev branitelj, splitski odvjetnik Vinko Gulišija, predlaže saslušanje vještaka - psihijatra i psihologa.

"Po meni su nelogični nalaz i mišljenje psihologa i psihijatra. Postoji neka nova dokumentacija koju ćemo dostaviti na raspravi da se očituju o tome. Kao što znate, on boluje od paranoidne shizofrenije, tako da se nalaz i mišljenje po mom mišljenju ne uklapaju s obzirom na njegovu bolest", izjavio je nakon rasprave Gulišija.

Hoće li biti još predloženih svjedoka, nije htio otkriti, a suđenje se nastavlja početkom idućeg mjeseca.

Inače, u kuloarima se brutalno smaknuće ispred noćnog kluba uz plažu Zrće povezuje s obračunom balkanskih kriminalnih skupina.

Pročitajte više