Optuženi za ubojstvo priveden zbog dilanja pa pušten

Foto: 123rf

MARIN ŠALOV, 21-godišnjak iz Dograde kod Marine, pušten je na slobodu nakon privođenja zbog dilanja. Šalov je optužen da je prošle godine u kolovozu ubio 33-godišnjeg redara Tomislava Jurića Grgića hicem iz pištolja, a na slobodu je pušten nakon četiri i pol mjeseca pritvora uz jamčevinu od 200 tisuća kuna.

Policija ga je uhitila prije tri dana zbog sumnje da je nabavljao drogu koju su kasnije preprodavala dvojica osumnjičenika. Pretragom kuće u Dogradama nije nađen ni gram droge, ali jest Marinov brat Marko, kojeg traži Nizozemska zbog krivotvorenja, ali i splitska policija koja ga nikada nije ispitala na okolnosti ubojstva redara Jurić Grgića jer nije bio dostupan.

Policija je u kući pronašla i pušku, streljivo te pištolj marke Glock. Kako oružje kojim je ubijen Jurić Grgić nije pronađeno, Glock je upućen na vještačenje da se vidi da nije možda s njim ustrijeljen redar.

Marka su odveli u zatvor zbog predaje Nizozemskoj, dok je sudac istrage odbio zahtjev za pritvaranje Marina Šalova. Nema navodno dokaza koji bi ga inkriminirali. Državno odvjetništvo uložit će žalbu na odluku suca istrage. Druga dvojica su pritvorena.

Pročitajte više