Optuženik zaplakao na suđenju za ubojstvo Sablje: "Umrijet ću ako ostanem u zatvoru"

Danas je na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno suđenje zaštitaru Kristijanu Knegi i bivšem policajcu Dorianu Mrakoviću zbog ubojstva osumnjičenika Uskoka Tomislava Sablje u noćnom klubu Ritz. Podsjetimo, ubojstvo se dogodilo u travnju prošle godine. 

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) u Zagrebu, Knego je optužen za Sabljino ubojstvo, a Mraković za pomaganje u tom ubojstvu. Zagrebački ŽDO u optužnici navodi da je Knego kao voditelj zaštitara 22. travnja 2023. oko 4:20 u noćnom klubu, nakon sukoba Sablje i jednog gosta, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u Sablju, koji je preminuo na mjestu događaja. 

Uz to, Knegu terete da je zatražio od Mrakovića, koji je u klubu radio kao zaštitar, da mu iz automobila donese svoj pištolj, što je Mraković i učinio, "pristajući da prvookrivljenik tijekom sukoba usmrti oštećenika". Obojica su se izjasnila da nisu krivi, piše Dnevnik.hr.

"Ne mogu spavati, cijela glava mi je posijedila"

Danas su poručili kako ostaju pri iznesenoj obrani, ali i da žale zbog toga što se dogodilo. Nisu bili spremni odgovarati na pitanja. "Ja sam svoju obranu detaljno iznio u 6. mjesecu, u samom početku istrage, kad sam rekao sve čega se sjećam od te noći i nemam više ništa za dodati", izjavio je Knego.

Prijedlog za ukidanjem istražnog zatvora im je odbijen, što je osobito teško palo Mrakoviću, koji se rasplakao u sudnici. "Ne mogu jesti, ne mogu spavati, cijela glava mi je posijedila, jedina mi je želja da budem sa svojom zaručnicom i obitelji, ne moram nosa iz kuće...", kazao je Mraković. 

Požalio se kako će umrijeti ako ostane u istražnom zatvoru. U petak se očekuju završni govori i objava presude. Inače, ubijeni Sabljo bio je Uskokov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane.

Optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić, koji je također imao problema sa zakonom.

Pročitajte više