Orašje: Proizvođači duhana blokiraju granicu

PROIZVOĐAČI duhana s područja Orašja u utorak su s oko osamdeset traktora zapriječili granični prijelaz Orašje između BiH i Republike Hrvatske.

Prosvjednici su blokirali granični prijelaz nezadovoljni neisplaćenom premijom za prošlogodišnji urod duhana, kao i neuvrštavanjem poticaja za duhan u Zakon o poticajima koje je donijelo federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Blokada je počela jučer u razdoblju između 11 i 13 sati a nastavljena je danas u istom vremenskom razdoblju. Kako je najavio Đuro Kopić, predsjednik Udruge proizvođača duhana blokada državne granice bit će nastavljena i idućih dana. Za sutra je planirana cjelodnevna blokada koja počinje od 11,00 sati, kazao je Kopić.

Radiopostaja Odžak objavila je danas vijest prema kojoj je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Federacije BiH Marinko Božić obaćao isplatu poticaja do Božića. Đuro Kopić je komentirajući tu vijest kazao kako udruga proizvođača duhana neće povući odluku o blokadi granice, sve dok ne bude uplaćena naknada za poticaje na račun proizvođača.

(Hina) tbij sb

Pročitajte više