Orepić priznao da je policijska racija u KSET-u bila greška: "Ispričavam se, dolazim na koncert"

Screenshot: YouTube

MINISTAR unutarnjih poslova Vlaho Orepić javno se ispričao KSET-u i bendu Svemir zbog policijske akcije prošle subote. Podsjetimo, prošlog je vikenda koncert benda Svemir u popularnom klubu KSET prekinula policija, a u njihovoj pratnji su bili i poreznici.

Sljedećih dana slučaj je izazvao velik interes javnosti, a danas se o cijelom slučaju obratio i ministar Orepić. On je na svom Facebooku objavio odgovor koji je upućen KSET-u, a u kojem se osvrće na policijski postupak u ovom slučaju.

U odgovoru Orepić kaže da je tijekom prošle godine policija više puta reagirala na pritužbe o narušavanju javnog reda i mira, ali priznaje da je njihova reakcija ovog puta ipak bila nepotrebna.

"Ne dovodeći u pitanje potrebu poduzimanja odgovarajućih mjera i radnji od strane policije u cilju prevencije i sankcioniranja kažnjivih radnji na prostoru Fakulteta elektrotehnike i računarstva te u njegovoj neposrednoj blizini, cijenim da u konkretnom slučaju nisu postojali formalni uvjeti za postupanje policije na način propisan člankom 55. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, poradi čega Vam se ovom prilikom ispričavam", napisao je, među ostalim, Orepić.

U komentaru svoje objave na Facebooku Orepić je još jednom napisao kako se ispričava.

"Ispričavam se! Dolazim na ponovljeni koncert", napisao je ministar.

Podsjetimo, ponovni koncert održat će se 6.12..

 

Pročitajte više