Oreščanin: Žao mi je Ćorića, on nema kućni odgoj

Screenshot: Nova TV

DRAŽEN OREŠČANIN iz Glasa poduzetnika je u razgovoru za Novu TV komentirao odgovor ministra gospodarstva Tomislava Ćorića (tć) na apel udruge Glas poduzetnika da se gospodarstvo potpuno otvori.

> Ćorić: Zahtjev UGP-a je još jedna od budalaština gospodina Bujasa

"To je bilo upućeno Božinoviću i on već sutra ima sastanak s predstavnicima industrije vjenčanja i cateringom. Ne znam zašto je Ćorić išta o tome govorio, to nije bilo pitanje upućeno njemu. Vjerujem da je zaslijepljen mržnjom koju osjeća prema meni i UGP-u. Meni je njega žao", rekao je Oreščanin.

"On ne shvaća da je državni činovnik koji je na usluzi građana, poduzetnika. Nema kućni odgoj i temeljnu kulturu javnog komuniciranja. Savjetovao bih i njemu i Plenkoviću da mu uplati neki tečaj", dodao je.

Pojasnio je da Glas poduzetnika traži da se rad omogući svima kojima je onemogućen ili ograničen. Zahtijevaju da se dozvoli organizacija vjenčanja, sajmova i evenata od 15. svibnja te da restorani i kafići rade i u zatvorenom.

"Ćorić je rekao da nakon svibnja više neće biti potpora"

Oreščanin je dodao kako je čuo da potpore za poduzetnike nakon svibnja neće biti produljivane.

"Vjerujemo i koliko smo čuli, te potpore neće biti produljivane. Koliko sam shvatio, iako nisam bio na sastanku, kolege koji su bili rekli su da je ministar Ćorić rekao da nakon svibnja neće biti potpora jer će se sve otvarati. Jasno nam je da su lokalni izbori'', rekao je.

Pročitajte više