Orešković će javno zaprijetiti Petrovu i Karamarku, Most: Petrov nije tražio da sva trojica napuste Vladu

Foto: FAH

PREMIJER Tihomir Orešković jučer nije namjeravao podnijeti ostavku, doznajemo iz izvora iz Banskih dvora. Naime, dva neovisna izvora iz Vlade potvrdili su nam da Orešković nema namjeru odstupiti s premijerske pozicije već da želi što prije razriješiti gotovo nemoguće kompromitirane odnose između Bože Petrova i Tomislava Karamarka.

"Ova situacija mora se razriješiti "one way or the other", navodno su bile Oreškovićeve riječi ministrima iz HDZ-a i MOST-a malo prije nego što je odgodio jučerašnju sjednicu Vlade.

Orešković je, kako doznajemo, na sebe preuzeo glavnu ulogu u pomirenju HDZ-a i MOST-a, odnosno između Karamarka i Petrova, a kako je procijenjeno, odgađanje problema previše šteti Hrvatskoj i na vanjskom i na unutarnjem planu.

Kako doznaje N1, Orešković planira već danas sazvati konferenciju za medije na kojoj neće, kako se spekuliralo, dati ostavku, već će upozoriti Karamarka i Petrova da ovako Vlada više ne može funkcionirati.

Iz MOST-a su opovrgnuli medijske navode da je Petrov predložio da on, Karamarko i Orešković napuste Vladu kako bi se riješila kriza u Vladi. "Nije istina da je to Petrov predložio. MOST ostaje kod svog zahtjeva. Tražimo opoziv Karamarka", kazali su nam u MOST-u. Međutim, nismo uspjeli doznati o čemu je onda na kavi bilo riječi.

Podsjetimo, jučer je više medija objavilo informacije o tome kako je Orešković u tijeku dana planirao dati ostavku. No, prema informacijama koje je Index dobio od izvora iz Banskih dvora, to nije istina.

> HDZ-ovci objavili: Orešković se sprema podnijeti ostavku

> Nacional: Orešković je danas skoro dao ostavku

Pročitajte više