Orešković: Postoje samo dvije opcije, vidjet će se kome je Hrvatska na prvom mjestu

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

ZNA LI se nešto više o mogućim koalicijama? Čuli smo se kratko s Dalijom Orešković.

“U ovom postizbornom razdoblju postoje samo dvije opcije, ili će se pokušati sastaviti ne-HDZ-ova većina ili će se HDZ-u dati prilika i nadalje da svojom korupcijom razara ovu državu i tu će pasti sve maske. Tu će se vidjeti kome je Hrvatska na prvome mjestu, a kome vlastite pozicije i fotelje, odnosno partikularni interesi određenih grupacija. Trećeg puta jednostavno nema.

Na kraju se sve vodi na vrlo jednostavnu odluku. Ili ćemo Hrvatsku zajedničkim dogovorom spasiti s ruba provalije ili ćemo predati vlast HDZ-u u ruke, jer ovo nije volja birača, i gurnuti Hrvatsku da propadne u tu provaliju. Tu, između ostalog, mislim na prekrojavanje izbornih jedinica. Ovo nije prvi put.

HDZ može većinu imati ako je kupi

HDZ građanima uvijek na isti način nabije rogove na glavu. Ako je njih 82.000 dalo glasove koaliciji Rijeke pravde, Možemo, Fokusu i IDS-u, a za te 82.000 glasova više dobili smo šest mandata manje, što je to nego nabijanje rogova na glavu biračima, i to preko izbornog sustava i kroja koji je dizajnirao HDZ. Mi se tome trebamo suprotstaviti na svaki mogući način baš zbog svih tih ljudi koji su napokon izašli u većem broju.

Mi moramo potvrditi njihovu volju i nadu da HDZ više neće imati većinu. De facto tu većinu ni nema, osim ako ju kupi ili stekne istim koruptivnim praksama kao što smo imali priliku vidjeti u prethodnih nekoliko mandata.

Ali to je onda do prodanih pojedinaca ili političkih grupacija. Pri tome mislim na Domovinski pokret. Vidjet ćemo što će vrijeme pokazati. Svatko tko omogući HDZ-u da formira svoju većinu bit će dio prve sljedeće korupcijske afere, a sve zato što mu  je dao alibi i opravdanje za to”, kazala nam je Dalija Orešković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.