Orešković: Ja ću osobno voditi pregovarački tim oko INA-e; MOL: Pozdravljamo tu odluku

Foto: FAH, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

NAKON što je danas Tihomir Orešković održao press konferenciju na kojoj je najavio da će osobno formirati i voditi pregovarački tim s MOL-om, na sve je reagirao i MOL.

> MOL ekskluzivno za Index: Nismo ništa nudili oko arbitraže, Ana Šarić nema veze s nama 

"MOL je spreman, i uvijek je bio spreman, voditi konstruktivne pregovore s Vladom RH te zato pozdravljamo današnje izjave premijera Tihomira Oreškovića.

MOL je uvijek na proces arbitraže gledao kao na mjeru putem koje štiti vlastitu vrijednost udjela, no prvi prioritet nam je uvijek bio postići dogovor s Vladom RH, i to putem pregovora.

S obzirom na činjenicu da su pregovori s Vladom RH stopirani u srpnju 2014. godine, nije bilo prilike da se zaključi dogovor između strateških partnera u INA-i", poručili su iz MOL-a.

Orešković će voditi pregovarački tim

Podsjetimo, Orešković je danas na upit može li Karamarko kao prvi potpredsjednik Vlade odlučivati o Ini, najavio da će osobno formirati i voditi pregovarački tim s MOL-om, a pregovore će početi i prije završetka arbitraža iz kojih Hrvatska, potvrdio je, neće izaći.

"Ina je strateška firma za Hrvatsku i tu ću se puno više uključiti u cijeli proces", kazao je Orešković te naveo da je u vezano za Inu već pokrenuo nekoliko analiza i razgovarao s odvjetnicima uključenima u arbitražni postupak.

Bez komentara o stavu RH

"Kao bivši direktor financija imam dovoljno iskustva u biznisu", rekao je Orešković te izrazio nadu da će to iskustvo moći iskoristiti „i duboko se angažirati u pregovorima oko Ine".

"Ja ću voditi taj proces i na kraju, transparentna smo Vlada, prezentirat ću Vladi i onda će ona dati podršku za taj naš stav", kazao je, no nije želio govoriti koji će stav Hrvatska zauzeti u pregovorima s MOL-om.

"Kad se pokrenu pregovori sve će biti jasno. Neću komentirati naš stav, sve što je u (hrvatskom strateškom) interesu vidjet će se kroz ovu godinu", rekao je Orešković.

Pročitajte više