Orešković ne podnosi ostavku: Riješit ću situaciju u Vladi one way or the other!

Foto: FAH

PREMIJER Tihomir Orešković danas nije namjeravao podnijeti ostavku, doznajemo iz izvora iz Banskih dvora. Naime, dva neovisna izvora iz Vlade potvrdili su nam da Orešković nema namjeru odstupiti s premijerske pozicije već da želi što prije razriješiti gotovo nemoguće kompromitirane odnose između Bože Petrova i Tomislava Karamarka.

"Ova situacija mora se razriješiti "one way or the other", navodno su bile Oreškovićeve riječi ministrima iz HDZ-a i MOST-a malo prije nego što je odgodio današnju sjednicu Vlade.  

Orešković odlučio miriti Karamarka i Petrova

Naime, Orešković je na sebe preuzeo glavnu ulogu u pomirenju HDZ-a i MOST-a, odnosno između Karamarka i Petrova, a kako je procijenjeno, odgađanje problema previše šteti Hrvatskoj i na vanjskom i na unutarnjem planu. 

"Premijer je odlučio riješiti sukobe u sljedećih par dana i preuzeo je glavnu ulogu u 'pregovorima' Karamarka i Petrova. Ovakvo stanje ne smije se nastaviti", kaže nam naš izvor iz Banskih dvora.  

Podsjetimo, kao što smo pisali, danas je više medija objavilo informacije o tome kako je Orešković u tijeku dana planirao dati ostavku. No, prema informacijama koje je Index večeras dobio od izvora iz Banskih dvora, to nije istina.

> HDZ-ovci objavili: Orešković se sprema podnijeti ostavku

> Nacional: Orešković je danas skoro dao ostavku
 

Pročitajte više