Organizatori pozivaju: Izaberite dan prosvjeda!

IDUĆI antivladin prosvjed na Trgu bana Jelačića održat će se u utorak 5. svibnja u 18 sati, najavljeno je na Facebook stranicama inicijative "Veliki prosvjed za rušenje Vlade". "Pozovite sve drage ljude da sudjeluju u još jednom mirnom prosvjedu uz puno pozitivne energije", poručuju koordinatori prosvjednika, koji su za utorak najavili i "mali performans", ali nisu specificirali o čemu se radi.

Istovremeno se na stranici nalazi i anketa u kojoj članove traže da se izjasne kojim danom žele prosvjedovati. Ponuđena su tri prijedloga: petak, subota ili petak i subota naizmjenice. Subota za sada među prosvjednicima ima najveći broj glasova, a i dosad su prosvjedi koji su se održavali neradnim danom na ulice izvlačili najveći broj ljudi.

Podsjećamo, tzv. "fejsbukovci" nedavno su se razišli s nekim drugim frakcijama koje su se pojavile među prosvjednicima, te se odlučili riješiti utega u vidu Ivana Pernara, Deana Golubića i "NE u EU" ekipe, čije ideale umjerena većina ne dijeli. Dobili su i podršku sindikata i studenata Filozofskog fakulteta, te se nadaju da će uspjeti prosvjedima udahnuti novi život.

Pročitajte više