Oružana pljačka u Solinu

U SOLINU, na predjelu Meterize, danas popodne dogodio se oružani napad u kojemu su, prema zasad neslužbenim informacijama, napadači, ispalivši nekoliko hitaca, opljačkali vozilo supermarketa Tommy koje je prevozilo novac u Finu.

Neslužbeno se doznaje da su odnijeli veću količinu novca.

U PU splitsko-dalmatinskoj glasnogovornik Nino Čurić, osim što je potvrdio da se pljačka dogodila, zbog interesa istrage nije htio dati nijedan podatak, istaknuvši samo da se za pljačkašima intenzivno traga i da su svi ulazi i izlazi iz Splita i Solina blokirani.

U vezi s današnjom pljačkom u Solinu i prekjučerašnjom u Rijeci MUP je pozvao poslovne subjekte, koji posluju gotovinskim novcem, da poduzmu sve zakonom propisane mjere u cilju zaštite zaposlenika i imovine, a kako bi se zaustavio rastući trend razbojstava koji bi se, upozoravaju u policiji, u blagdanskom razdoblju mogao i povećati.

MUP upozorava da je broj razbojstava u prvih 11 mjeseci ove godine za čak 35,4 posto veći u odnosu na isto razdoblje lani, a razloge tomu najviše vide u, kako kažu, slaboj, gotovo nikakvoj zaštiti mogućih objekata napada (trgovine, sportske kladionice, prenositelji novca).

Pročitajte više