OSIJEK: HDZ REAGIRAO NA TVRDNJE SDP-ovih ČELNIKA

Osječkobaranjski Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) odbacio je tvrdnje koje je na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku izrekao predsjednik županijskoga SDPa Željko Malević, nazvavši ih ´perfidnim lažima, bujnom maštom i paranojom´.

Malević je danas najavio ponavljanje glasovanja o povjerenju županu Ladislavu Bognaru, koji na posljednjoj sjednici Županijske skupštine nije dobio većinsko povjerenje vijećnika, te je izjavio kako neki dužnosnici HDZ-a najavaljuju institucionalne i izvaninstitucionalne načine borbe u sprječavanju rada Županijske skupštine, poput zauzimanja skupštinske zgrade i sprječavanja ulaska vijećnika.

U priopćenju za javnost HDZ ističe da je Malević ´olako prešao preko nepobitne činjenice da Bognar nije dobio povjerenje Županijske skupštine te da Poslovnik, Statut i zakon ne omogućavaju ponovljeno glasovanje o odluci o kojoj se Skupština već izjasnila´.

HDZ napominje da će Županijski odbor tek na sutrašnjoj sjednici odlučiti o načinima demokratske borbe protiv, kako tvrde, ´SDP-ova nasilja nad demokracijom´ te da će o odlukama Županijskog odbora javnost biti obaviještena u četvrtak, 9. siječnja.

´HDZ još jednom upozorava političkog komesara SDP-a Željka Malevića da upornim kršenjem osnovnih postulata demokracije gura ovu županiju u kaos, za što će snositi osobnu moralnu i političku odgovornost´, stoji u priopćenju koje je potpisao tajnik osječko-baranjskoga HDZ-a Ivan Drmić.

Pročitajte više