Osijek: HSS će poduprijeti SDP-ova kandidata za župana

OSJEČKO-baranjski HSS poduprijet će svakoga kandidata za mjesto osječkobaranjskog župana kojega predloži SDP, ali ne zna hoće li tako postupiti i ostale stranke županijske koalicije, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare županijske organizacije HSSa.

Predstavnici stranaka županijske koalicije (SDP-LS-HSS-HSLS) popodne bi u Osijeku trebale razgovarati o novome kandidatu za župana umjesto sadašnjega Ladislava Bognara (SDP) koji je najavio ostavku.

Dopredsjednik županijskoga HSS-a Pavo Šarčević kazao je kako se SDP obvezao da će danas objaviti ime novoga kandidata te da će se koalicijske strankew očitovati o tome prijedlogu.

´HSS želi da kriza što prije završi te da koalicija i županijska vlast počnu redovito raditi. Zato podupiremo svakoga kandidata SDP-a, no ne znamo hoće li to učiniti i ostale stranke´, rekao je Šarčević.

Dodao je kako je HSS-u stalo da se što brže prevlada županijska kriza nastala nakon glasovanja o povjerenju županu Bognaru u prosincu prošle godine. Ocijenio je da je čekanje rješenja izazvalo ´dublje pukotine i ozbiljne poremećaje u odnosima među koalicijskim strankama´.

´Mislim da ćemo se danas približiti izlasku iz krize´, rekao je Šarčević, napomenuvši kako HSS traži ´nove odnose u koaliciji i jamstvo da će njegovi programi iz predizborne kampanje biti provedeni´.

Pročitajte više