osijek: koalicija priprema obvezatan ugovor o budućem radu

Koalicijski partneri u Skupštini Osječkobaranjske županije na večerašnjem su sastanku utemeljili radnu skupinu za izradbu ugovora koji će nakon potpisivanja biti obvezatan za koalicijske partnere (SDP, HSS, HSLS i LS) kako bi se prevladala višemjesečna kriza županijske valsti, kazao je nakon sastanka zatvorena za javnost Zvonko Ibriks, predsjednik Županijskog odbora HSSa.

Dodao je kako ni večeras nije istaknuto ime budućeg župana premda nitko ne osporava da župan bude iz SDP-a.

Dogovoreno je, istaknuo je, da na Skupštini 27. veljače bude promijenjen dnevni red te da prva točka bude ostavka župana Ladislava Bognara, jer se time podrazumijeva i ostavka članova Poglavarstva, te se ne mora glasovati o povjerenju članovima Poglavarstva.

Na sljedećem sastanku koalicije 3. ožujka ´uskladit ćemo se o imenu novog župana odnosno mandatara koji će predložiti sastav novog poglavarstva´. Na Skupštini 13. ožujka izabrat će se novi župan i članovi Poglavarstva rekao je Ibriks.

Na upit jesu li raspravljali o odluci HSLS-a da će izići iz koalicije ako u njoj bude novoosnovana udruga ´Hrast´, rekao je kako je ´dogovoreno da koalicijski partneri ostanu isti, a ugovorom koji se priprema bit će regulirano kako ostale stranke mogu surađivati s koalicijom´.

Pročitajte više