Osijek: Odgođeno suđenje Josipu Guciću

Na OSJEČKOM Županijskom sudu danas je ponovno odgođeno suđenje Josipu i Zvonimiru Guciću te bivšem predsjedniku Uprave ´Slavonija osiguranja´ Borisu Ostoiću, optuženima za fiktivnu dokapitalizaciju te tvrtke u ožujku 1999. godine, te bivšim članovima uprave te tvrtke Stjepanu Kožiću i Ivanu Kadiću, koji se terete za davanje netočnih podataka o dokapitalizaciji osječkom Trgovačkom sudu.

Glavna je rasprava odgođena, kao i prošli put, zbog nedolaska optuženih Josipa i Zvonimira Gucića, a kako je izvijestio njihov odvjetnik Dražen Matijević Josip Gucić je na bolovanju još od 11. studenoga zbog problema s dijabetesom.

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je pritvaranje Zvonimira Gucića jer drži da je dva puta neopravdano izostao s glavne rasprave, a također i Josipa Gucića jer je, smatra odvjetništvo, mogao doći na raspravu budući da je otpušten s bolničkog liječenja još 15. studenoga.

Sudsko vijeće odbilo je prijedlog o pritvaranju, ali i odlučilo da Zvonimira Gucića na iduću glavnu raspravu privede policija, ocijenivši da optuženi u dva navrata nije opravdao svoj izostanak. U slučaju Josipa Gucića Vijeće je odlučilo provesti medicinsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li bio sposoban dolaziti na rasprave, a ako bi se utvrdilo da je izostanak bio neopravdan i on će na iduće ročište biti priveden u pratnji policije.

Zvonimir Gucić, kao tadašnji direktor poduzeća ´G-Šport´, i Boris Ostoić, kao tadašnji predsjednik ´Slavonija Osiguranja´, optuženi su da su, na poticaj Josipa Gucića, u ožujku 1999. godine obavili fiktivnu dokapitalizaciju tog osiguravajućeg društva u korist nekoliko članova obitelji Gucić, koji su stekli po 180 dionica tvrtke, a čime je ona oštećena za 4,03 milijuna kuna.

Pročitajte više