Osijek: petorica privedena zbog pokušaja ucjene

Petorica hrvatskih državljana iz Osijeka u dobi od 19 do 24 godine privedeni su jučer zbog osnovane sumnje da su počinila kažnjiva djela pokušaja ucjene, pomaganja u tome djelu, nanošenja teških tjelesnih ozljeda te nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih tvari, izvijestila je danas osječkobaranjska Policijska uprava.

Kriminalističkom obradbom utvrđena je osnovana sumnja da su počinitelji 4. prosinca ove godine oko 22 sata fizički napali dvojicu vlasnika ugostiteljskog objekta u Osijeku od kojih su, prijeteći im, tražili novac za zaštitu lokala.

Na temelju sudbenog naloga obavljena je premetačina kuća i drugih prostorija te automobila kojima se služe osumnjičeni te je pri tomu pronađena i ručna bomba M-75.

Četvorica osumnjičenika jučer su sprovedena u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda, uz kaznene prijave za ucjenu u pokušaju te pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a jedan od njih kazneno je prijavljen i za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Peti osumnjičenik kazneno je prijavljen za pomaganje u počinjenju kažnjiva djela ucjene u pokušaju, izvijestila je policija.

(Hina) xivuc yln

Pročitajte više