Nevrijeme sinoć u Slavoniji. Osječki podrumi poplavljeni, kod Đakova požar od groma

Screenshot: HRT

Osječko područje je sinoć pogodilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i udarima gromova. Kako javlja HRT, zbog nevremena su osječki vatrogasci imali brojne intervencije, uglavnom zbog vode u podrumima.

Na dvije farme na đakovačkom području izbio je požar, a policija istražuje je li uzrok udar groma. 

Voda u osječkim podrumima

Osječki Centar 112 kaže kako su zaprimili više od 30 dojava o vodi u podrumima. Marko Đarkov iz Osijeka se u novu kuću nije još uselio, a već ima štetu. Bujica s ceste mu je noćas podrum napunila vodom i poplavila građevinski materijal. Štetu procjenjuje na oko 5000 eura, javlja HRT.

Ni podrumi u središtu grada nisu dobro prošli jer su vatrogasci cijelo jutro ispumpavali vodu iz podruma i suterenskih stanova. Osim javne vatrogasne postrojbe, na intervencijama je bilo i pet gradskih DVD-ova.

Nema dojava o ozbiljnijim materijalnim štetama, kao ni o ozlijeđenima, kažu iz Centra 112.

Gorjele bale slame na đakovačkom području

Više od 3000 bala slame gorjelo je na dvije farme u Đakovštini. Osječko-baranjska policija je jučer izvijestila kako su udari groma kasno sinoć zapalili bale sijena na farmama u Marijancima i Tomašancima. 

U petak je na farmi u Tomašancima oko 23:20 sati nakon udara groma došlo do požara na balama sijena. Zapaljeno je otprilike 2500 bala, a požar su gasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Tomašanci i Gorjani.

HRT javlja da je gotovo istovremeno, nakon udara groma, došlo do požara na farmi u Marijancima. Tamo se zapalilo oko tisuću bala sijena. Požar su gasili pripadnici lokalnog DVD-a. Policija istražuje je li udar groma izazvao požar na dvije farme.

Pročitajte više