Osmaš u školi u Pakoštanima prebio vršnjaka, širi se snimka. Ravnatelj: Nisam znao

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u Osnovnoj školi Pakoštane, piše Slobodna Dalmacija. Na snimci koju im je poslao anonimni pošiljatelj vidi se kako učenik napada nešto nižeg školarca. Čuje se kako ga optužuje "da mu se opet smijao" i zatim počinje napad.

Iako niže dijete pokušava uvjeriti napadača da ga nije omalovažavalo, ovaj ga udara nogom, pa rukom, a onda mu zadaje udarac punom šakom u glavu, od kojeg napadnuto dijete jaukne i zatetura.

Osoba koja je poslala snimku tvrdi da ovo nije prvi takav slučaj i da škola ne poduzima dovoljno da se nasilje ne događa.

Ravnatelj: Nisam znao za događaj

Slobodna je kontaktirala Ivu Ćirka, ravnatelja osnovne škole na jugoistočnom rubu Zadarske županije, i poslala mu snimku. Ravnatelj je potvrdio da je kontaktirao kolege i utvrdio da se radi o slučaju vršnjačkog nasilja u školi te je ustvrdio da do dojave za napad nije znao. 

"Događaj iz navedene snimke se dogodio u OŠ Pakoštane u petak, 27. listopada. Spomenuti događaj nije prijavljen od strane žrtve nasilja niti njegovih roditelja kao ni od ostalih djelatnika ni učenika tako da do vašeg poziva nisam znao za taj slučaj. OŠ Pakoštane je škola u kojoj se ovakvi događaji ne ignoriraju niti toleriraju već se pri svakoj prijavi reagira i pravovremeno postupa.

Nastavno na vaša pitanja mogu odgovoriti da se na snimci vidi da se radi o učenicima osmog razreda naše škole. Učenike prepoznajem i nisam upućen niti znam da ova snimka kruži među učenicima.

Škola će postupiti sukladno protokolu o slučajevima nasilja o čemu je ovdje svakako i riječ. Meni je kao ravnatelju iznimno žao što se ovakve stvari događaju i samo mogu reći da ćemo se još i više truditi da do ovakvih nasilnih ponašanja u našoj školi ne dolazi", naveo je Ćirak.

Policija je najavila izvide.

Pročitajte više