Osmi financijski forum

"CILJEVI Osmog financijskog foruma su predstaviti novosti na financijskom tržištu, privući strane investitore i pružiti priliku potencijalnim ulagačima da upoznaju gospodarsko-političku klimu i ostvare značajne poslovne kontakte te poticati investiranje u Hrvatsku.

Također, cilj je predstaviti moguće ulaganje hrvatskih tvrtki u tvrtke zemalja bivše Jugoslavije", kazao je direktor Infoforuma predstavljajući Osmi financijski i treći e-business forum koji će se u hotelu Opera održati od 13. do 15. svibnja ove godine.

Dodao je kako su ciljevi Foruma i da na jednom mjestu sve vodeće tvrtke iz područja financijske industrije i industrije novih tehnologija pokažu svoja dostignuća i ukažu na smjernice daljnjeg razvoja hrvatskog i regionalnog gospodarstva, te da se Zagreb i Hrvatska promoviraju kao regionalni poslovni i financijski centri.

"Kako bi potaknuli konkurentno gospodarstvo zasnovano na znanju i novim tehnologijama, u sklopu ovog Foruma gost nam je i Nacionalno vijeće za konkurentnost", istaknuo je Gavazzi.

Treći e - business forum ima namjeru doprinijeti sve bržem razvoju i primjeni novih tehnologija u nas i na praktičan način predstaviti neke od najnovijih tehnoloških mogućnosti.

Ovogodišnje je Forum posebno okrenut razvoju malog i srednjeg poduzetništva za koje su u suradnji s IBM-om i Ericossin Nikola Teslom organizirani seminari i radionice s temama kako uspostaviti financijsko poslovanje, kako u poslovanju koristiti nove tehnologije i slični.

Također, bit će predstavljena prva kunska obveznica, komercijalni zapisi Atlantic grupe, a Hrvatska udruga banaka predstavit će nove obrasce za platni promet.

Tradicionalno, dodjelit će se Zlatna dionica. Ovogodišnja očekivanja Osmog financijskog foruma i Trećeg e - business foruma su preko 6000 poslovnih i političkih posjetitelja, preko 100 izlagača, delegacije institucionalnih ulagača, među ostalim i iz Velike Britanije predvođenih gradonačelnikom Londonskog City-a, poslovne i političke delegacije država bivše Jugoslavije, te niz konferencija, okruglih stolova, prezentacija i talk show-ova iz područja financijske industrije, industrije novih tehnologija te gospodarstva.

Posebna zanimljivost Foruma jest projekt prvog hrvatskog astronauta koji simbolizira nova dostignuća.

Posjetiteljima štanda Infoforuma djelit će se hrana za astronaute, a imat će i priliku fotografirati se kao prvi hrvatski astronaut. Dinko Lucić, direktor marketinga Privredne banke Zagreb naglasio je kako PBZ sa zadovoljstvom podržava napore Infoforuma u pokretanju gospodarskih tokova kroz događaje kao što je Forum.

Najavio je predstavljanje novih proizvoda PBZ-a, među ostalim stambene štedionice i 4. vrste Internet bankarstva koje nudi PBZ.

Na konferenciji za novinare svoju nazočnost na Osmom financijskom i trećem e-business forumu najavio je i predstavnik sponzora SAP-a, direktor Davor Jardas, te Mirjana Kovačić, direktorica Sektora za bankarstvo i druge financijske institucije Hrvatske gospodarske komore.

Pročitajte više