OSMI IZBORNI SABOR HDZ BIH 26. TRAVNJA U MOSTARU

Osmi izborni Sabor Hrvatske demokratske zajednice BiH održat će se 26. travnja u Mostaru, potvrdio je u subotu nakon sjednice Središnjeg odbora stranke u Mostaru obnašatelj dužnosti predsjednika Bariša Čolak.

Ranije je najavljivano kako bi se stranačka konvencija mogla održati u veljači ili ožujku.

Čolak je to pojasnio činjenicom što HDZ, kao izborni pobjednik želi održati Sabor nakon što se uspostavi federalna vlast te konstituiraju županijske vlade. Tri mjeseca nakon izbora još uvijek nisu uspostavljene vlasti sukladno izbornim rezultatima.

Predsjednik HDZ-a potvrdio je da je Ured Visokog predstavnika za sada jedino odbio kandidaturu Dragana Ćurčića za ministra obrane niječući da zna kako je isti odgovor iz OHR-a uslijedio i za Slavka Marina spočitavajući mu također sudjelovanje u hrvatskoj samoupravi.

On je odbacio tvrdnje kako je u stranci došlo do podjela nakon raspodjele ministarskih funkcija. Srednjobosanski HDZ javno se usprotivio što nema nijednog ministra u vladi Federacije.

Trenutačni prvi čovjek HDZ-a Bosne i Hercegovine Bariša Čolak koji je naslijedio Antu Jelavića nije potvrdio niti zanijekao mogućnost da se kandidira za predsjednika na slijedećem Saboru.

´Što se tiče kandidiranja ja ću prije svega sačekati kakav će biti stav Predsjedništva moje stranke o tome pitanju´, rekao je Čolak. Čolaku je na sjednici Središnjeg odbora izmjenom statuta omogućeno da stranku vodi do Sabora.

Pročitajte više