Osmogodišnju Michelle iz Leipziga pronašli ubijenu uz jezero

TRI DANA nakon njenog nestanka, policija je osmogodišnju Michelle S. iz Leipziga pronašla mrtvu uz jezero nedaleko od njenog doma. Kako prenosi Bild, policija je objavila kako se djevojčica nije utopila već je ubijena.

Tijelo male Michelle je jučer oko 12.30 sati pronašao slučajni prolaznik koji je šetao uz jezero, koje se nalazi svega 1,7 kilometara od njene obiteljske kuće. Tijelo je bilo okrenuto licem prema tlu. Polovica je ležala na obali, dok je polovica bila u vodi.

Policija je odmah stigla na mjesto događaja i izolirala područje u krugu od 150 metara. Istražitelji su sa sobom doveli i pse tragače. Policija je u 16.51 sati potvrdila kako je pronađena djevojčica upravo Michelle. "Na osnovu fizičkog izgleda i odjeće u koju je odjevena, sigurni smo da je to Michelle", rekao je policijski inspektori Andreas De Parade.

U 21 sat bili su gotovi šokantni rezultati obdukcije - Michelle je ubijena. Naknadnom analizom istražitelji će provjeriti je li Michelle prije ubojstva seksualno zlostavljana, odnosno silovana. "Sad je pravi izazov pronaći njenog ubojicu i dovesti ga pred lice pravde", rekao je okružni tužitelj Hans Strobl.

Otišla se sastati s tajanstvenim "gospodinom L."

Jedna od Michelleinih školskih prijateljica policiji je ispričala kako je, dok su se vraćale kući, rekla kako ide posjetiti "gospodina L.". Naime, djevojčica se ne može sjetiti imena kojeg je izgovorila Michelle, već se samo sjeća da je počinjalo slovom "L". Svi se pitaju tko je on, a policija za njim intenzivno traga, jer je potencijalni ubojica osmogodišnje Michelle.

Podsjetimo, Michelle je nestala u ponedjeljak poslijepodne, na putu od škole do kuće. Posljednji put je viđena oko 14.30 sati. Za njom je tri dana tragalo više od 100 policijskih službenika, sa psima tragačima i helikopterima.

Shrvani roditelji su tada naveli kako je Michelle bila vrlo bistra i odgovorna djevojčica i kako nema šanse da se zagubila ili da je dobrovoljno otišla nekud s nekom nepoznatom osobom.

Njemački mediji su u srijedu objavili kako policija, zbog sumnje da su djevojčicu oteli pedofili, ispituje sve lokalne seksualne prijestupnike, te kako inspektori pregledavaju snimke s nadzornih kamera u autobusima i tramvajima, u nadi da će negdje ugledati Michelle i saznati što se s njom dogodilo.

I.M.
Foto: Bild.de

Pročitajte više