Osnivač i predsjednik "Hootersa" pronađen mrtav

ROBERT H. BROOKS, 69-godišnji predsjednik Hooters of America, Inc., tvrtke koja drži lanac istoimenih restorana čiji su zaštitni znak oskudno odjevene uposlenice, u nedjelju je pronađen mrtav u svojoj kući u Myrtle Beachu, gradu u američkoj državi Južna Karolina.

Brooks je rođen na farmi duhana u Južnoj Karolini, a 1966. godine je osnovao Eastern Foods Inc., tvrtku za proizvodnju umaka. Međutim, 1984. godine je osnovao "Hooters of America", tvrtku koja je preuzela licencu od prvog "Hooters" restorana osnovanog godinu dana ranije u Clearwateru na Floridi.

Brooks je postupno otkupio dionice korporacije i postao njen većinski vlasnik. "Hooters" je danas postao jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih brandova u svijetu restorana. Tako u svijetu postoji 425 "Hootersovih" restorana u 19 zemalja, a redovno ih posjećuje oko 61 milijun gostiju. Nedavno je i u Zagrebu otvoren jedan "Hooters" restoran, koji je po početku rada ubrzo ipak zatvoren.

"Hooters" je isto tako tvrtka koja je postala predmetom kritika od strane feminističkih organizacija zbog toga što inzistirajući na specifičnom fizičkom izgledu i provokativnoj odjeći svojih uposlenica navodno žene svodi na seksualni objekt.

"Hooters" to nije spriječilo da istu formulu primijeni na vlastitu zrakoplovnu tvrtku "Hooters Air", odnosno luksuzni "Hooters" hotel-kockarnicu u Las Vegasu.

Još se ne zna uzrok Brooksove smrti, ali Mike McNeil, direktor "Hootersovog" marketinga, izjavio je kako je predsjednik njegove tvrtke bolovao od dijabetesa.

Mrtvozornik okruga Horry je lokalnim novinama izjavio kako će se nad Brooksom autopsija izvesti u ponedjeljak.

Brooks je osim po restoranima bio poznat i po 2 milijuna dolara vrijednoj donaciji Sveučilištu Južne Karoline, zbog čega je po njemu nazvan tamošnji sportski stadion.

Brooks je iza sebe ostavio suprugu Tami, 37-godišnjeg sina Cobyja koji služi kao direktor "Hootersa", te 7-godišnju kći Bonni Belle.

D.A.

Pročitajte više