Osnivač Radničke fronte kaže kako bi koalicija s Možemo! mogla puknuti

Foto: Hina/Facebook

JEDAN od osnivača Radničke fronte Mate Kapović na Facebooku je objavio kako na lokalnim izborima u Rijeci neće koalirati s platformom Možemo!. 

Kako kaže Kapović, Možemo! želi raditi na samostalnom profiliranju te dodaje kako bi ta odluka mogla dovesti do pucanja zeleno-lijeve koalicije u cjelini. 

Kapovićevu objavu prenosimo u cijelosti. 

"RF je upravo dobio obavijest od lokalne organizacije Možema u Rijeci (a nešto slično smo već nedavno čuli i od vrhuške Možema) da oni "žele raditi na vlastitom identitetu i profiliranju" te da stoga ne žele koalicijski izlaziti na lokalne izbore u Rijeci dogodine, niti podržati najlogičniju koalicijsku kandidatkinju za gradonačelnicu Rijeke (Katarinu Peović iz RF-a).

Iako mi to osobno nije drago i ne smatram to politički pametnim jer bi ljevica trebala ići zajedno, bojim se da bi to moglo dovesti do pucanja zeleno-lijeve koalicije u cjelini", napisao je Kapović na Facebooku. 

RF je upravo dobio obavijest od lokalne organizacije Možema u Rijeci (a nešto slično smo već nedavno čuli i od vrhuške...

Posted by Mate Kapović on Friday, October 9, 2020

Podsjetimo, među koalicijskim partnerima već je bilo razmirica. 

Naime, Ivo Špigel, član Inicijativnog odbora platforme Možemo!, reagirao je na izjave s vrha Radničke Fronte. 

>> Ivo Špigel iz Možemo!: Greška je što smo u koaliciji s Radničkom frontom

"To što smo Radničku frontu uzeli u koaliciju je bila greška. To je sad jasno svima koji su u tom trenutku bili za. Grešku sad plaćamo, ali ćemo svakako iz nje znati izvući i zaključke", rekao je tada Špigel. 

Pročitajte više