Osnovana zaklada ˝Dr. Ivan Šreter˝

U PRIGODINI pedesete obljetnice rođenja osnovana je zaklade ´Dr. Ivan Šreter´ u svrhu rasvjetljavanja i obilježavanja života, djela i mučeništva dr. Šretera, izvijestio je predsjednik Uprave zaklade Marijan Bušić.

Dr. Šreter (1952.) život je posvetio službi drugima u katoličkom duhu, u kojem je i završio svoj kratki i dobrom ispunjen život, navodi se u priopćenju za javnost koje je dostavljeno Hini nakon jučerašnje osnivačke sjednice Zaklade.

Šreter je otet u kolovozu 1991., na dužnosti predsjednika Kriznog stožera za zapadnu Slavoniju. Odveden je u logor Bučje i do danas se ne zna točan nadnevak njegove smrti, a nepoznate su i okolnosti u kojima je nastupila, kao i mjesto gdje se nalaze njegovi posmrtni ostaci.

Zaklada poziva sve koji mogu svjedočiti o njegovu životu i radu, a posebno one koji mogu rasvijetliti njegove posljednje dane, da se jave osobno ili pismenim putem Zakladi.

U povodu pedesete obljetnice rođenja dr. Šretera u zagrebačkoj je katedrali služena spomen-misa na kojoj je vlč. Mijo Gabrić u propovijedi posebno naglasio njegovo mirotvorstvo i domoljublje.

Pročitajte više