Osoba umrla u motoru aviona na amsterdamskom aerodromu

Ilustracija: EPA

Jedna osoba preminula je u zračnoj luci Schiphol u Amsterdamu nakon što je ostala zarobljena u motoru zrakoplova koji je počeo raditi, objavila je policija, piše Sky News.

"Incident se dogodio danas poslijepodne na platformi Schiphol, gdje je osoba upala u motor zrakoplova i umrla", objavljeno je na X-u na profilu Kraljevske vojne policije u Nizozemskoj.

Zračna luka Schiphol izrazila je sućut obitelji poginule osobe. "Brinemo se za putnike i kolege koji su ovome svjedočili. Kraljevska vojna policija trenutno provodi istragu", rekli su iz zračne luke.

Još se ne zna tko je poginula osoba

"Istraga još nije otkrila tko je ta osoba", rekao je glasnogovornik vojne policije za Reuters. Glasnogovornik je dodao da je prerano govoriti radi li se o nesreći ili samoubojstvu.

Avion je već vozio prema pisti spremajući se za uzletanje kada je otkrivena greška u motoru. Glasnogovornik je kazao da su svi putnici i posada sigurno napustili zrakoplov.

Pretpostavlja se da je zrakoplov bio u vlasništvu zrakoplovne kompanije KLM, koja je u izjavi rekla da se okolnosti istražuju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.