Osobe s popisa homoseksualaca na razgovoru kod pretpostavljenih

ČINI se kako osobe koje su se našle na popisu homoseksualaca, koji je proteklih dana kružio Internetom, neće tako brzo zaboraviti aferu. Naime, neke od njih navodno su pozvane i na razgovore kod svojih pretpostavljenih u tvrtkama gdje rade.

Kako saznaje Jutarnji list, gay imenik dobile su i tvrtke i institucije u kojima su zaposlene osobe s popisa, što im je izazvalo dodatne neugodnosti. Prema neslužbenim informacijama, imenik je u državnim institucijama, koje su se proteklih dana spominjale u medijima, najtraženija roba, a neke osobe s popisa potvrdile su za Jutarnji list da su ih poslodavci zvali na razgovor.

Kako su ti razgovori završavali, nije nam poznato.

U Iskoraku poduzimaju sve mjere kako bi se širenje imenika spriječilo, pa interveniraju primijete li da je imenik dostupan na nekim Internet stranicama, te apeliraju da osobe koje ga imaju ne distribuiraju dalje, jer smatraju kako je već prouzročio dosta štete.

Glasnogovornik Iskoraka izjavio je kako i dalje svi mogu na 0800-444-004 saznati jesu li na popisu, ali samo ako zovu s broja koji je naveden u imeniku.

PU zagrebačka nastavila je s istragom, a glasnogovornica Gordana Vulama potvrdila je kako je u vezi s ovim slučajem podignuta i prva privatna tužba. Odvjetnik jedne sobe s popisa podnio je kaznenu prijavu zbog klevete.

Inače, tko god je dobio imenik vrlo lako je mogao nadopisati neko ime i poslati imenik dalje, tako da je upitno koliko su podaci istiniti.

Pročitajte više