Ostojić dobio Bernardića u Splitu sa 13 glasova razlike

Foto: FAH

U SPLITU su prebrojeni glasovi za novog predsjednika SDP-a. Ranko Ostojić pobijedio je na domaćem terenu, ali razlika u odnosu na drugoplasiranog Davora Bernardića nije prevelika. Svega 13 glasova. Ostojić je dobio 129, a Bernardić 116.

Trećeplasirani je Orsat Miljenić sa 63 glasa, Tonino Picula osvojio je 39 glasova. Gordana Sobol i Karolina Leaković dobili su po pet glasova, a Vesna Škulić jedan. Važećih je bilo 358 glasova.

Ostojićevi oponenti

Glasanje u Splitu je bilo neizvjesno budući da nije tajna da postoji veliki broj članova koji nisu u dobrim odnosima sa Ostojićem, koji je 2010. godine pokušao preuzeti organizaciju od dugogodišnjeg predsjednika Marina Jurjevića Baje. Od tada vlada animozitet sa određenim krugovima splitskog SDP-a. Odnosi su dodatno narušeni raspuštanjem splitske organizacije u svibnju ove godine.

Pretpostavlja se da su Ostojićevi oponenti iz Splita uglavnom glasali za Bernardića, koji se evidentno iskristalizirao kao najozbiljniji takmac za čelnika najveće oporbene stranke. 

Ostojić uvjerljiviji u županiji, nego Splitu

Ostojić ne čeka rezultate u središtu splitskog SDP-a na Bačvicama. Gdje je, nije poznato ni predsjedniku Darku Pariću.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji Ostojić je napravio uvjerljivu razliku. Dobio je 718 glasova, Bernardić tek 481. Miljenić je treći sa 368, Picula četvrti sa 227. Leaković je dobila 18, Sobol 17, a Škulić 7 glasova.

Pročitajte više