Ostojić nije autor "prijetećeg" SMS-a Kerumu: Poruka je danima kružila Splitom?

SPLITSKI skladatelj Neno Ninčević tvrdi kako Ranko Ostojić nije autor poruke koju je pokazao Željku Kerumu i zbog koje je Kerum Ostojića policiji prijavio za čak tri kaznena djela - klevetu, prijetnje te širenja lažnih i uznemirujućih glasina.

Podsjetimo, cijela je strka nastala nakon što je 8. lipnja oko 22 sata za vrijeme večere u restoranu "Sky" Ninčević svom prijatelju Kerumu pokazao poruku koju mu je preko mobitela navodno poslao njegov drugi dragi prijatelj - Ranko Ostojić. "A što bih bio loše volje, do kraja mjeseca će ga uhapsiti pa će ponovno izbori", sadržaj je poruke koja je neugodno iznenadila Keruma i zbog koje je u društvu odvjetnika svega pola sata kasnije u 1. policijskoj postaji u Splitu ispunjavao prijavu.

Ninčević se tako zbog "cinkanja" jednog prijatelja drugome našao u nimalo ugodnoj situaciji, a Jutarnjem listu je rekao kako je do cijele zbrke došlo zbog njegova "neiskustva i nepoznavanja granica političke komunikacije". Ninčević, koji je sudjelovao u gradonačelničkoj kampanji Željka Keruma, pojasnio je: "To je bio moj prvi angažman takve vrste i ni u snu nisam pomišljao da će tijekom kampanje između kandidata pasti toliko teških riječi. Tijekom tih dana poslao sam Ranku dva ili tri SMS-a - jedan nakon prvog kruga izbora i jedan tijekom drugog kruga kada je Kerum već neslužbeno vodio 60-40. Ne znam što sam točno napisao, ali nešto u stilu da prijatelji ostaju prijatelji bez obzira na rezultate izbora. Ali nije mi, vjerojatno zbog gužve, odgovorio".

Nekoliko dana nakon izbora Ninčević je ponovno Ostojiću poslao poruku u kojoj je pisalo da život ide dalje i da ne bude loše volje, a kao odgovor mu je stigao sporni SMS, koji danima kruži Splitom. "On je samo jedan od ljudi u lancu. Tko je pravi i, prema mom mišljenju, ne baš duhoviti autor, ne znam", rekao je Ninčević.

I.M.
Foto: Ante Čizmić/Cropix

Pročitajte više