Osuđen Amerikanac koji je držao žene kao seksualno roblje

AMERIKANAC, koji je u podzemnom bunkeru u svom dvorištu držao zatočenih pet žena kao seksualno roblje, osuđen je u utorak na 18 godina do doživotnog zatvora.

John Jamelske (68), umirovljeni majstor za sitne popravke iz Syracuse u državi New York, priznao je da je oteo pet žena ili djevojaka i držao ih kao svoje seksualno roblje između 1988. i 2003. u betonskom bunkeru što ga je izgradio metar ispod zemlje iza svoje kuće u predgrađu Syracusea.

"Ti si bolesna kukavica. Ti si zao čovjek", rekao mu je sudac Anthony Aloi kada mu je izrekao presudu. Aloi mu je kazao kako zaslužuje da umre u zatvoru zbog onoga što je učinio tim ženama.

Jamelske se plačući ispričao za ono što je učinio.

Prema onome što je ispričao policiji počeo je tražiti žene 1988. godine, nakon što je njegova bolesna žena pala u krevet i nije mogla zadovoljiti njegove seksualne želje. Žena mu je umrla 1999.

Jamelske je uhićen u travnju ove godine nakon što je njegova posljednja žrtva, 16-godišnja djevojka, uspjela telefonirati svojoj sestri kada ju je on izveo iz bunkera nakon šest mjeseci koliko je provela u njemu.

Policija je zatim doznala i za četiri druge žene koje su rekle da ih je Jamelske oteo i silovao. Njihova starost kreće se od 13 do 53 godine, a u bunkeru su provele od dva mjeseca do tri godine.

Policija je pronašla fotografije žena privezanih lancima za zid, kao i dnevnike u koje su žene morale pod Jamelskievim prijetnjama pisati detalje svojega zatočeništva, primjerice kada su bile silovane.

Pročitajte više