Osuđen jer je na Facebooku prijetio direktoru Čistoće: "Treba im ruke polomit"

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL, Varaždinski.hr

OPĆINSKI sud u Varaždinu donio je presudu protiv D.B. (47) u postupku koji se protiv njega vodio zbog prijetnji iznesenih na Facebooku. 

Prijavu protiv D.B. podnio je Davor Skroza, direktor varaždinske komunalne tvrtke Čistoća. Presudom je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od godinu dana, javlja Varaždinski.

Sud je njegov komentar na društvenim mrežama, u kojem je napisao da im "treba ruke i noge potrgati jer misle da su bogovi, da mogu radit kaj hoćeju", kao i komentar "ma je*o vas mirni prosvjedi, na to se šup*i smiju, treba im ruke u noge polomit pa nek se onda bahate, lopovčine", ocijenio prijetnjom.

Sporne je rečenice D.B. objavio u grupi Varaždinsko smeće u studenom 2018. godine i u siječnju 2019. godine. 

Prijetio novinarima Indexa ubojstvom, prijava odbačena jer je "branitelj"

Podsjetimo ovom prilikom na sličan, ali ozbiljniji slučaj prijetnji preko društvenih mreža koji je završio - odbacivanjem prijave protiv počinitelja i to zato što je počinitelj "branitelj".

Stipe Perković-Tabak na Indexovoj je stranici prijetio novinarima ubojstvom. Perković-Tabak na Indexovoj je Facebook stranici ostavio komentar "Pa ove novinare od indexa treba ubijati…", a zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu Jelena Maraš odbacila je kaznenu prijavu jer je Perković-Tabak - višestruko odlikovani hrvatski branitelj kojega su pijanog ponijele emocije.

Putem svog Facebook profila Perković-Tabak je na Facebook stranici Indexa ispod članka s naslovom "Djecu pozivaju gledati kao se MSan ministru Krstičeviću uručuje neka plaketa", ostavio sljedeći komentar: “Pa ove novinare od indexa treba ubijati…jer sve što je hr…samo blate i čine štetu pa do kad više". Komentar je postavljen 31. svibnja 2018. godine na članak koji je objavljen oko 22 sata, a Perković-Tabak ga je uklonio 1. lipnja 2018. godine oko 00:30.

Maraš je u obzir uzela da je Perković Tabak u vrijeme dok je slao prijetnje bio pijan, a posebno je naglašeno kako je riječ o "višestruko odlikovanom hrvatskom branitelju". Isto tako ustvrdila je kako se Perković Tabak ispričao novinarima Indexa, iako on to nikada nije napravio. Naposljetku, Jelena Maraš je u ime Općinskog državnog odvjetništva u Splitu zaključila da izjava kako "novinare Indexa treba ubijati" nije zastrašivanje.

Pročitajte više