Osuđena udovica francuskog serijskog ubojice. Ubijao je i silovao curice i mlade žene

Foto: Profimedia

Monique Olivier (75), udovica francuskog serijskog ubojice Michela Fournireta, poznatog kao "Ogar iz Ardena", proglašena je krivom za svoje sudjelovanje u silovanju i ubojstvu dviju mladih žena te nestanku devetogodišnje djevojčice, piše BBC.

Ranije ovog mjeseca Olivier je priznala da je svom mužu poslužila kao mamac za britansku studenticu Joanne Parrish 1990., koju je on silovao i ubio. Također, Olivier je osuđena u vezi s ubojstvom 18-godišnje Marie-Angele Domece 1988. i nestankom 9-godišnje djevojčice Estelle Mouzin 2003.

Olivier već služi doživotnu kaznu izrečenu 2008., a sada se suočava s drugom doživotnom kaznom, navodi BBC. Prethodno je bila osuđena za svoju ulogu u četiri ubojstva i silovanju koje je počinio njen suprug.

Serijski ubojica prije smrti rekao da je on jedini odgovoran za sudbine svojih žrtava

Serijski ubojica Fourniret optužen je za otmicu, silovanje i ubojstvo, ali je umro 2021. u 79. godini, stoga nikada nije bio izveden pred sud.

Prije smrti Fourniret je 2018. izjavio da je on jedini odgovoran za sudbine svojih žrtava. "Da mi se ti ljudi nisu našli na putu, još uvijek bi bili živi", rekao je. Tijekom suđenja Olivier je sebe opisala kao psa koji je morao slušati svog gospodara i govorila da je neoprostivo što je poslužila kao mamac za žrtve svog pokojnog muža.

Prije rasprave porote, Olivier je zamolila obitelji žrtava za oprost. "Kajem se zbog svega što sam učinila i molim obitelj žrtava za oprost, iako znam da je to neoprostivo", kazala je.

Oteli i ubili najmanje osam djevojčica i mladih žena

Par je 16 godina zajedno radio na otmici i ubojstvu najmanje osam djevojčica i mladih žena, izvijestio je BBC. Napokon su zaustavljeni 2003. godine, kada je 13-godišnjakinja, koju je Fourniret pokušavao oteti, uspjela pobjeći. To je dovelo do uhićenja njega i Olivier.

BBC je izvijestio da su Fourniretove poznate žrtve - osim Parrish, Domece i Mouzin - Isabelle Laville, Fabienne Leroy, Jeanne-Marie Desramault, Elisabeth Brichet, Natacha Danais, Celine Saison, Mananya Thumphong i Farida Hammiche.

Sve Fourniretove žrtve, od kojih je većina bila silovana, ustrijeljene su, zadavljene ili izbodene do smrti, izvijestio je BBC. Većina je ubijena u regiji Ardennes, u sjevernoj Francuskoj i u Belgiji.

I Fourniret i Olivier izručeni su Francuskoj radi suđenja. Šest žrtava bile su državljanke Francuske.

Pročitajte više