Osuđeni pedofil umro nakon zabijanja u vrata ruske ambasade. Riječ je o samoubojstvu?

Foto: EPA

RUMUNJSKI odvjetnik Bogdan Draghici, koji se svojim automobilom zabio u vrata ruskog veleposlanstva u Bukureštu, detonirao eksploziv i poginuo, možda je počinio samoubojstvo, piše Balkan Insight.

Draghici je dobio zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina zbog korupcije i silovanja maloljetnika. 

U autu je imao kante sa zapaljivim tvarima

Presuda nije bila pravomoćna pa se na nju mogla uložiti žalba. Policija razmatra je li ovaj slučaj samoubojstvo jer je požar izbio neposredno nakon što su policajci naredili Draghiciju da izađe iz automobila.

Tužitelj je rekao da se vozač zapalio u automobilu nakon što je udario u vrata veleposlanstva i da je detonirao napravu. Dodao je da su istražitelji pronašli kante sa zapaljivim tvarima u automobilu. Istragu su preuzeli Tužiteljstvo pri Tribunalu u Bukureštu i Služba za ubojstva glavnog grada.

 

Optužen za spolno zlostavljanje vlastite kćeri

U svojoj posljednjoj objavi na Facebooku Draghici je napisao: "I ja sam Ukrajinac! Bilo bi divno uzeti u obzir sve nas Ukrajince dok ne završi ovaj užasni rat koji prijeti smrću cijelom čovječanstvu."

Draghici je javnosti postao poznat kao predsjednik udruge TATA, nevladine udruge koja brani prava očeva nad djecom u brakorazvodnim postupcima.

Tužitelji su Draghicija pritvorili u kolovozu 2019. zbog navodnog silovanja i seksualnog napada. Pritvoren je bio skoro godinu dana. Optužen je za seksualno zlostavljanje svoje maloljetne kćeri.

Rusko veleposlanstvo za sada nije dalo službenu reakciju na slučaj.

Pročitajte više